Search

REDEYE CARAVAN - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Οι Redeye Caravan είναι ένα μοναδικό και διαστημικό όνομα για την νεότερη ελληνική σκηνή. Έρχονται από την επαρχία και παίζουν τον τέλειο συνδυασμό folk και heavy rock.-Πρώτα από όλα, ποιοι είναι οι Redeye Caravan;


Γειά σας! Σας ευχαριστούμε που μας προσκαλέσατε και είναι χαρά μας που σας γνωρίζουμε! Το Caravan αποτελείται από επτά μέλη, τους: Άκη Κοσμίδη (φωνητικά, ακουστική κιθάρα), Πάνο Μακούλη (ηλεκτρική κιθάρα, slide, ακουστικές κιθάρες, πλήκτρα, φωνητικά), Βαλάντης Δάφκος (μπάσο, φωνητικά), Ελένη Παρασευοπούλου (φωνητικά), Στέφανος Στρογγύλης (φυσαρμόνικα), Θάνος Γιαμαρέλος (βιολί), Πάρης Γάτσιος (drums, percussion).


-Πως αποφασίσατε να συνδυάσετε τη country μουσική με rock;


Το πρώτο συστατικό της μουσικής μας είναι μια καλή ιστορία! Μόλις έχουμε μια καλή ιστορία να πούμε, δημιουργούμε τη μουσική και την ατμόσφαιρα που χρειάζεται. Οι μουσικές ιδέες ξεφυτρώνουν από το κεφάλι μας όταν συγκεντρωθεί το Caravan. .


-Πείτε μας λίγα λόγια για το καινούριο σας τραγούδι.


Η Άγρια Δύση είναι γεμάτη θρύλους και μύθους που περνούν από στόμα σε στόμα, μερικοί από τους οποίους επιβιώνουν μέχρι και σήμερα, διατηρώντας κάθε κομμάτι της απόκοσμης ποιότητας τους. Γεννούν ιδέες στη μουσική, στον κινηματογράφο, σε όλα τα είδη τέχνης γενικά.

Στο "El Muerto" συναντάμε δύο κοινά θέματα μυθολογίας, τα οποία εκτυλίσσονται το ένα μετά το άλλο, το πρώτο που γίνεται ο προάγγελος για το επόμενο.

Το πρώτο από αυτά τα θέματα, το οποίο είναι και ο πρώτος στίχος του τραγουδιού, προσδιορίζεται ως το μαύρο πουλί που αναδύεται, το οποίο πίστευαν οι ντόπιοι ότι ήταν προφήτης του θανάτου ή του κακού, που εμφανιζόταν πριν τον θάνατο ή προέβλεπε την καταστροφή. Στην περίπτωσή μας το μαύρο πουλί είναι ο προάγγελος της άφιξης του ακέφαλου καβαλάρη!

Το δεύτερο θέμα, το οποίο είναι και ο δεύτερος στίχος του τραγουδιού, παίρνει τη μορφή του ίδιου του El Muerto, μιας μυθικής φιγούρας που θυμίζει τον θρύλο του Sleepy Hollow και του Headless Horseman. Τρομοκρατεί, σκοτώνει, φέρνει κάθε είδους καταστροφή και απελπισία , στα σύνορα του νότιου Τέξας και του Μεξικού!


-Πότε να περιμένουμε το debut album σας;Το «Nostrum Remedium» είναι έτοιμο και σύντομα θα κυκλοφορήσει ... οπότε μείνετε συντονισμένοι! Να περιμένετε μουσική και στίχους που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεφύγετε από την καθημερινότητά σας και να ταξιδέψετε σε έναν παράλληλο κόσμο γεμάτο μυστήριο και μελωδίες!


-Πως βλέπετε την ελληνική ροκ σκηνή;


Η ελληνικές rock, metal, stoner και folk σκηνές ήταν πάντα ενεργές! Απλά τα τελευταία χρόνια έκαναν τον υπόλοιπο κόσμο να τις προσέξει!


- Σας αρέσει η ελληνική folk μουσική;


Είτε θέλουμε / μας αρέσει είτε όχι, η λαϊκή (παραδοσιακή) μουσική είναι μέρος του εαυτού μας, αφού είναι συνυφασμένη με τον πολιτισμό μας! Έχοντας αυτό υπόψη, μας αρέσει ό,τι προέρχεται από την ψυχή και ό,τι βρίσκουμε ειλικρινές και ουσιαστικό, το υποστηρίζουμε!


-Έχετε σχέδια για live εμφανίσεις;


Μόλις κυκλοφορήσει το άλμπουμ, θα αρχίσουμε να παίζουμε για να μοιραστούμε τις ιστορίες μας με όλους τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν ένα ταξίδι με το Caravan και να γίνουν μέρος αυτού.


-Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;


Περισσότερες ιστορίες για να πούμε, περισσότερα άλμπουμ, εμφανίσεις και σπουδαίες στιγμές με το Caravan!


facebook: https://www.facebook.com/redeyecaravan/

youtube: https://www.youtube.com/channel/UC-Smu7ALgfcAsgURz_U9V3A

El muerto – official video

https://www.youtube.com/watch?v=HkXjNHmQwMA

© 2018 Aegis Rock | Metal Magazine

  • White YouTube Icon