Search

Live review Rotting Christ

Του Ανδρέα Ανδρέου

Κυριακή 31 Μαρτίου, Διαχρονική μουσική σκηνή


Κυριακή 31 Μαρτίου. Η μέρα της πολυαναμενόμενης συναυλίας των Rotting Christ έφτασε. Στις 12 και μισή θα συναντούσαμε το Σάκη για τη συνέντευξη για το AegisTv. Στη Διαχρονική μουσική σκηνή από εκείνη την ώρα έφτανε κόσμος που ζητούσε να αγοράσει ένα εισιτήριο. Από αυτό το γεγονός ένιωθες ήδη τι επρόκειτο να γίνει το βράδυ.


Μετά τη συνέντευξη του μεσημεριού επέστρεψα ξανά γύρω στις 7 το απόγευμα. Οι πόρτες θα άνοιγαν στις 8 και 8:30 θα ξεκινούσαν οι Temple of Evil. Από εκείνη την ώρα υπήρχε κόσμος που περίμενε για να αγοράσει ένα εισιτήριο. Η διαχείριση των διοργανωτών της Tragedy End ήταν υποδειγματική. Συνεχείς ενημέρωση από τα social Media, όλα τα τηλέφωνα απαντώνται και όλα κυλούν ομαλά ακριβώς λόγω της συνέπειας των διοργανωτών.


Μέχρι τις 8:30 που ανέβηκαν στη σκηνή οι Temple of Evil ο περισσότερος κόσμος είχε ήδη μπει στο venue. Τα κεριά άναψαν και οι πρώτες μελωδίες ακούστηκαν. Είτε είσαι οπαδός αυτού του είδους είτε όχι το σίγουρο είναι πως θα νιώσεις τη μυσταγωγία στο πετσί σου. Και φυσικά για άλλη μια φορά δεν με απογοήτευσαν. Τα 45 λεπτά που είχε η μπάντα με κράτησαν και μου φάνηκαν λίγα. Δεν ήθελα να τελειώσει αν και γνώριζα πως ακολουθούν πολλές μουσικές με αποκορύφωμα φυσικά τους headliners.


10 παρά και η σκηνή δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό που προηγήθηκε. Στη σκηνή οι Mirror. Άρτια καταρτισμένοι μουσικοί, πολύ ενέργεια πάνω στη σκηνή και η φωνή του Jimmy γνωστή σε όλους. Αλάνθαστοι κράτησαν τον κόσμο για 1 ώρα ζεστό. Η συμμετοχή του κόσμου στα τραγούδια και στις προτροπές της μπάντας δεδομένη. Το Κυπριακό κοινό είναι κατά κοινή ομολογία ένα δύσκολο στην έκφραση του κοινό, οπότε όταν καταφέρνουν οι μπάντες να το ξεσηκώσουν είναι πάντα μια ευχάριστη έκπληξη. Και στο συγκεκριμένο live ο κόσμος ήταν έτοιμος και ζεστός πριν ακόμα μπει στην αρένα της Διαχρονικής μουσικής σκηνής.


Η αναμονή έφτασε επιτέλους στο τέλος της. Η σκηνή είναι έτοιμη και τα μέλη της μπάντας ανεβαίνουν ένας ένας στη σκηνή. Το ‘’The Heretics’’ που είναι το καινούριο album των Rotting Christ το αγάπησα από το πρώτο άκουσμα και όπως είναι λογικό περίμενα πως και πως να το ακούσω και live. Οι πρώτες μελωδίες από το ‘’HALLOWED BE THY NAME’’ ηλέκτρισαν κατευθείαν την ατμόσφαιρα. Ήταν η τέλεια εισαγωγή πριν από την ‘’κόλαση’’ που ακολούθησε με το KATA TON DAIMONA EYATOU. Όπως ακριβώς το περίμενα. Οι RC έδιναν τα πάντα πάνω στη σκηνή και το ίδιο και ο κόσμος. Η πλατεία του venue θύμιζε αρένα. Η κούραση και ότι και να κουβαλάς μαζί σου μέχρι την στιγμή που αυτοί οι τύποι ανεβαίνουν στη σκηνή εξαφανίζονται και απλά νιώθεις τυχερός που είσαι εκεί. Ακολούθησαν τα FIRE GOD AND FEAR, ELTHE KYRIE, APAGE SATANA, DIES IRAE, THE FOREST OF N GAI, SOCIETAS SATANAS, DEMONON VROSIS, KING OF A STELLAR WAR, IN YUMEN XIBALBA, GRANDIS SPIRTTUS DIAVOLOS, UNDER THE NAME OF A LEGION. Σε αυτό το σημείο η μπάντα χαιρέτισε και άφησε τη σκηνή. Είσαι γεμάτος αλλά θέλεις κι άλλο. Και αυτό ακριβώς φωνάζει και ο κόσμος. Οι RC είναι και πάλι πάνω στο stage. Είναι το encore και η σκηνή παίρνει και πάλι φωτιά. GLORIA DE DOMINO INFERNI, THE SIGN OF EVIL EXISTENCE, και φυσικά NON SERVIAM.

Μια γεμάτη βραδιά που δεν ήθελα με τίποτα να τελειώσει.

Μέχρι την επόμενη λοιπόν φορά NON SERVIAM σε όλους.


*Αρνητικό στη βραδιά είναι το 4€ η μπύρα. Νομίζω με τόσο κόσμο μέσα στο μαγαζί δεν θα έπρεπε να έχει τέτοια τιμή. Ας μην ξεχνάμε τι σημαίνει η μουσική που ακούμε και αγαπούμε και ποιος είναι ο βασικός κορμός του κοινού που την ακολουθεί. Γνωρίζω πως η διοργάνωση δεν έχει κάποια σχέση με αυτό αλλά πιστεύω πως είναι καιρός να αποκτήσει.