Search

BLYND interview


Τι ήταν αυτό που σας έσπρωξε στη δημιουργία του συγκροτήματος 14 χρόνια πριν και ποια τα συγκροτήματα που σας επηρέασαν τότε?


Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την συνέντευξη και για την υποστήριξη σας. Ναι όντος υπάρχουμε 14 χρόνια αλλά τα τελευταία 8 είμαστε στην ενεργή δισκογραφία και σταθερά τα ίδια μέλη. Αυτό που μας έσπρωξε ήταν η αγάπη που έχουμε γενικά σαν οπαδοί της Metal μουσικής και φυσικά η εμπειρία το να είσαι πάνω στην σκηνή και να παίζεις τα δικά σου τραγούδια. Τα συγκροτήματα που μας επηρέασαν έρχονται σχεδόν από όλα τα παρακλάδια της Metal, θα μπορούσα να σου πω μερικά αλλά είναι τόσα πολλά!


Πως ήταν η Metal σκηνή τότε στην Κύπρο και πως άλλαξε μέσα στα χρόνια?

Σίγουρα τώρα η σκηνή είναι καλύτερη, πιο πολλά συγκροτήματα παραπάνω συναυλίες καλύτερο μουσικό επίπεδο και πιο εύκολη η πρόσβαση στο εξωτερικό. Τώρα αν θέλεις να μάθεις και για τους fans δεν βλέπεις πλέον τα metal parties που γίνονταν παλιά, είναι πιο διασκορπισμένοι.

Οι BLYND χαίρουν μεγάλης εκτίμησης στη Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Είναι καθαρά λόγω μουσικής ποιότητας η παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο ? Τι θα συμβουλεύατε ένα συγκρότημα που ξεκινά σήμερα?


Ναι η μουσική ποιότητα παίζει ρόλο αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι πάντα όπου και να παίξουμε μετά από το τέλος κάθε μας συναυλίας θα είμαστε με τον κόσμο να μιλάμε και να πίνουμε μπύρες μαζί τους…είμαστε αυτό που βλέπεις πάνω στη σκηνή και καθημερινά. Η συμβουλή θα ήταν το πιο σημαντικό όλα τα μέλη να περνάνε καλά μαζί και να προσπαθούνε να ξεχωρίζουνε από οτιδήποτε άλλο.

Με την εμπειρία σας σήμερα υπάρχουν πράγματα που θα τα κάνατε διαφορετικά αν γυρνούσατε το χρόνο πίσω?

Ναι υπάρχουν μερικά πράγματα που θα αλλάζαμε αν μπορούσαμε να πάμε πίσω στο χρόνο…μαθαίνουμε από τα λάθη μας και συνεχίζουμε, εξάλλου αυτή είναι η ζωή γενικά.


Έχετε συμμετάσχει σε μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού. Πως είναι αυτή η εμπειρία?

Μάθαμε πως λειτουργούν τα πράγματα εξωτερικό και πως είναι να συνεργάζεσαι με μεγάλες παραγωγές, πως είναι να γνωρίζεις οπαδούς από άλλες χώρες αλλά και να γνωρίζουμε εμείς σαν οπαδοί και να πίνουμε μπύρες μαζί με τα δικά μας αγαπημένα συγκροτήματα στα v.i..p. areas

Χρειάζονται θυσίες από τα μέλη ενός συγκροτήματος? Οικονομικές –οικογενειακές κτλ


Ναι πολύ μεγάλες θυσίες οικονομικές αλλά και οικογενειακές που έχει στιγμές που αναρωτιόμαστε για πιο λόγο συνεχίζουμε να το κάνουμε αυτό φυσικά όλα περνάνε όταν βγάζουμε ένα νέο album και πάμε περιοδείες...στη τελική αυτό που κάνουμε είναι ένα ακριβό hobby


Το Liber Sum είναι το τελευταίο σας album. Ποιο είναι το γενικό του concept στιχουργικά kαι μουσικά?

Το Liber Sum μπορούμε άνετα να πούμε ότι είναι ο πιο focus δίσκος που βγάλαμε μέχρι τώρα μουσικά αλλά και στιχουργικά. Στιχουργικά είναι εμπνευσμένο από την γνωστή φράση του Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη «Δεν ελπίζω τίποτα, Δεν φοβάμαι τίποτα είμαι λέφτερος».

Πήραμε αυτή την ιδέα και την συνδυάσαμε με την δική μας ιστορία, την Κύπρο δηλαδή και την γενική εικόνα της ανθρωπότητας από τα παλιά χρόνια για παράδειγμα αρχαία Ρώμη μέχρι σήμερα ότι όλα είναι food for entertainment άρτος και θεάματα. Μουσικά κρατήσαμε ότι μας άρεσε από το Punishment Unfolds προσθέσαμε ένα πιο σκοτεινό ύφος με λίγο παραπάνω συμφωνικές ενορχηστρώσεις.Υπάρχουν σκέψεις για επόμενο album? Πού βρίσκεστε όσον αφορά αυτό το κομμάτι?


Ναι είμαστε στη διαδικασία του γραψίματος και ιδεών στο που θα κυμανθεί το επόμενο album, πολύ νωρίς για να δώσουμε παραπάνω λεπτομέρειες.


Και για να κλείσουμε Is god dead? και πόσο ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε σήμερα?


Δεν γνωρίζω αν God is dead ή και αν υπήρξε ποτέ, το μόνο που γνωρίζω είναι ότι ο άνθρωπος μπορεί να γίνει το πιο κακό ζώο στον πλανήτη και να τα καταστρέψει όλα στο όνομα του Θεού που για κάποιους ο Θεός μπορεί να είναι μια αόρατη οντότητα στον ουρανό, για άλλους το χρήμα και η δύναμη και για άλλους ο ίδιος τους ο εαυτός. Το πόσο ελεύθεροι είμαστε είναι σχετικό, δηλαδή έχει χώρες που δεν μπορεί μια γυναίκα να βγάλει άδεια αυτοκινήτου, σε άλλες μπορεί να είναι και πρόεδρος μιας χώρας. Υπάρχουν φυλές στην Αφρική που δεν ξέρουν καν τη σημασία της λέξης διακοπές αλλά μπορεί για εκείνους να είναι πιο ελεύθεροι από εμένα και εσένα…αυτό το θέμα είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση.