Search

Συνέντευξη με τους Selefice


Οι Selefice είναι ένα μεγάλο όνομα της Ελληνικής underground σκηνής.

Μετά από 26 χρόνια σιωπής, αυτή η doom/death μπάντα από τη Μεσόγειο επέστρεψε και κυκλοφόρησε το μοναδικό mini album "I Met A God".


1) Πώς ήταν αυτά τα 26 χρόνια που η μπάντα ήταν σε silent mood?

Πάντα νιώθαμε περίεργα για τη διάλυση του συγκροτήματος γιατί ξέραμε ότι είχαμε πολλά να προσφέρουμε. Όμως, όλα αυτά τα χρόνια τα μέλη του συγκροτήματος παρέμειναν δραστήριοι μουσικοί και τραγουδοποιοί. Δουλέψαμε πάνω σε δικά μας projects και συγκροτήματα, με διαφορετικά μουσικά στυλ και παραμείναμε στη δισκογραφία. Μερικά από αυτά τα project, όπως οι Akron Aoton, ένα συγκρότημα στο οποίο συμμετείχαν τα βασικά μέλη των Selefice, θα μπορούσε να είναι η συνέχεια των Selefice . Αυτό σημαίνει πως οι Selefice ήταν πάντα στο μυαλό μας και η φλόγα των Selefice έκαιγε μέσα μας. Το 2017 ο χρόνος ήταν σωστός για ένα reunion. Επιστρέψαμε πιο έμπειροι για να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος. Είμαστε εδώ πιο δυνατοί από ποτέ!


2) Πώς νιώθετε που επιστρέψατε μετά από τόσα χρόνια;


Είναι υπέροχο το συναίσθημα. Το κοινό σέβεται το παρελθόν μας κι εμείς ανταποδίδουμε το σεβασμό κάνοντας νέες ηχογραφήσεις και αξιοπρεπή live. O χαμένος χρόνος δεν γυρίζει πίσω και δεν υπάρχει λόγος να πενθούμε γι’ αυτό. Είμαστε εδώ για να δώσουμε Doom/Death Metal με τον τρόπο των Selefice !


3) Ποιά ήταν η αντίδραση των οπαδών σας για το mini album;


Το "I Met a God" έτυχε καλής αποδοχής από τους οπαδούς μας και τους κριτικούς παγκοσμίως. Σε μια εποχή που καθημερινά κυκλοφορούν δεκάδες καινούριες κυκλοφορίες και η ζωή έχει γίνει μια εικόνα κι ένα σκρολάρισμα σε μια οθόνη, είμαστε ενθουσιασμένοι που λαμβάνουμε τόσο θετική ανταπόκριση Σας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή σας!


4) Οι αναφορές σε Θεούς και θρησκείες, είναι σαν concept για το άλμπουμ και τη μουσική σας;


Δεν υπάρχει πραγματικό "concept" στο the mini-album "I Met a God". Αν υπήρχε, θα ήταν η παράνοια, αρρώστια και βρωμιά στην οποία ζούμε, φιλτραρισμένο μέσα από τη δική μας σκοπιά. Η οργανωμένη θρησκεία είναι ακόμα αιτία για πόλεμο και ρατσισμό. Χρησιμοποιείται σαν ιός από τις κυβερνήσεις και την ελίτ, για να ελέγχουν τις μάζες. Παραμένουμε αντίθετοι!


5) Από πού εμπνέεστε;


Από σκοτεινή ποίηση, φαντασία, λυκοκρατική φρίκη , οργανωμένες θρησκευτικές ανοησίες και την καθημερινότητα, όπως τη βλέπουμε μέσα από τη σκοπιά των Selefice .

6) Έχετε σχέδια για ένα νέο άλμπουμ;

Ναι, φυσικά και έχουμε! Σχεδιάζουμε προσεκτικά το επόμενο. Είναι ένα μεγάλο σχέδιο για μας, γιατί θα είναι αυτό που θα διαδεχθεί το "Where is the Heaven" κι αυτό είναι πρόκληση για μας. Όμως, η δημιουργία τραγουδιών είναι κάτι που μας έρχεται φυσικά. Ποτέ δε σταματάμε να φέρνουμε καινούριες ιδέες στο studio ή να «τζαμάρουμε» στο σπίτι. Ήδη παίζουμε 2 ακυκλοφόρητα τραγούδια ("Innsmouth" και "Gates of Dawn") στα live μας και μέσα από πολλές ιδέες και τραγούδια τώρα ετοιμάζουμε κι ένα καινούριο με τον τίτλο "Lazarus".


7) Να περιμένουμε live εντός και εκτός Ελλάδας στο κοντινό μέλλον;


Σίγουρα! Οι Selefice είναι ένα live band και θα παίξουμε οπουδήποτε στον κόσμο μας ζητηθεί! Η επόμενη εμφάνισή μας και πρώτη για το 2020 θα είναι στις 07 Μαρτίου στο Underground Studio, στο Περιστέρι, με την υπέροχη doom/death μπάντα των DreamLongDead. You shall be doomed!


8) Ποιοί είναι οι στόχοι σας για το 2020;


Να παραμείνουμε υγιείς. Να είμαστε ακόμα περισσότερο δημιουργικοί. Να παίξουμε όσο περισσότερο γίνεται. Να στηρίξουμε το u/g όπως κάνουμε από την πρώτη μέρα που δημιουργήθηκε αυτή η μπάντα.Official links

https://selefice.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/Selefice/

https://www.youtube.com/channel/UCq9V5wCfDHks5AE_IIPNGkw

© 2018 Aegis Rock | Metal Magazine

  • White YouTube Icon