Search

Συνέντευξη με τους Aeons In Solitude


Ένα νέο εκπληκτικό συγκρότημα από την Ελλάδα έχει μόλις κυκλοφορήσει το πρώτο του τραγούδι/βίντεο ως προάγγελο για το επερχόμενου album του. Με την ευκαιρία αυτή, το Aegis Magazine θέλησε να τους γνωρίσει και να μάθει περισσότερες πληροφορίες για να μοιραστεί μαζί σας. Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, τους Aeons in Solitude, μέσω του εμπνευστή και δημιουργού τους, Alex.


Alex: Γεια σας! Είναι τιμή μας!


Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά… ποιοι είναι οι Aeons in Solitude?


Alex: Οι Aeons in Solitude σχηματίστηκαν από εμένα το 2016, αρχικά ως solo project, και εξελίχθηκαν σε ένα ολοκληρωμένο συγκρότημα τον Μάιο του 2018. Μετά από κάποιες αλλαγές στο line up, το συγκρότημα πλέον αποτελείται από τους Παναγιώτη Λεονταρίτη και Theo Λεουτσάκο στις κιθάρες, τον Δημήτρη Μουστάκη στο μπάσο, τον Γιώργο Ζουρμπόλη στα ντραμς και τον υποφαινόμενο στα φωνητικά.


Ποιο ήταν το όνειρό σου με αυτό το συγκρότημα?


Alex: Ως doom metal fan, ήθελα να δημιουργήσω κάτι διαφορετικό στο doom metal είδος. Έτσι, κάθισα και έψαξα για στοιχεία που δεν θα ήθελα να συμπεριλάβω στο project μου. Έπειτα, με τη βοήθεια του παλιού μου φίλου, δάσκαλου και μουσικού παραγωγού Βαγγέλη Γιαλαμα, ιδιοκτήτη του Fragile Studio στην Αθήνα, καταφέραμε να δημιουργήσουμε έναν μοναδικό ήχο για το συγκρότημα. Συνδυάσαμε Doom Metal με στοιχεία progressive. Κάναμε 8 τραγούδια που ήταν διαφορετικά και όμοια ταυτόχρονα και, ιδού, η πρώτη αποστολή εξετελέσθη! Επίσης, η διαδικασία ηχογράφησης είναι ο καλύτερος δάσκαλος για έναν μουσικό. Κατά τη διάρκεια των sessions μπόρεσα να εξερευνήσω τις φωνητικές μου δυνατότητες (έχω ακόμα πολλά να μάθω) και να εξελιχθώ. Έτσι, η δεύτερη αποστολή εξετελέσθη! Τέλος, ως έφηβος που αγαπάει τη metal είχα ένα όνειρο: να δημιουργήσω ένα συγκρότημα και να κρατήσω το album μου στα χέρια μου. Τώρα, το πρώτο μας album “Mourning Cloak” έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2020. Έτσι, η τρίτη αποστολή έχει σχεδόν εκτελεσθεί! Είμαστε πολύ κοντά!


Πρόσφατα κυκλοφορήσατε ένα νέο τραγούδι. Μπορείς να μας μιλήσεις για αυτό;


Alex: To “Until The End” είναι ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια. Οι στίχοι είναι εμπνευσμένοι από μια κλασική ταινία τρόμου. Δεν θα σας πω ποια, όμως είμαι σίγουρος ότι οι λάτρεις των ταινιών τρόμου δεν θα έχουν πρόβλημα να καταλάβουν ποιος είναι αυτός ο άντρας που μιλάει στη Μητέρα του ;) Επίσης, το κυκλοφορήσαμε ως ένα βίντεο πρόβας για να σας βάλουμε μέσα στο studio κατά τη διάρκεια της δράσης και να δείξουμε ότι εργαζόμαστε σκληρά για τις επερχόμενές μας εμφανίσεις.


Πριν κυκλοφορήσετε το album ετοιμάσατε 2 επίσημα video clips. Πες μας λίγο για αυτά.


Alex: Το πρώτο, με τίτλο “Age of Darkness”, ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψα για το συγκρότημα. Βασικά, είναι το τραγούδι που ευθύνεται για την ύπαρξη του συγκροτήματος! Έτσι σκέφτηκα ότι θα ήταν ενδιαφέρον να είναι και το τραγούδι που θα συστήσει το συγκρότημα στο κοινό. Το δεύτερο, με τίτλο “White Witch” είναι το τέλειο δείγμα του ήχου μας, γιατί μέσα του μπορείτε να βρείτε στοιχεία κλασικής doom metal που οι σκληροπυρηνικοί fans αγαπούν και κάποια άλλα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά. Επίσης, αναδεικνύει την τελική παραγωγή του album. Όλα τα videos είναι σε σκηνοθεσία και επεξεργασία του καταπληκτικού Βαγγέλη Γιαλαμα.


Πότε να περιμένουμε την κυκλοφορία του album?


Alex: Αυτή τη στιγμή, μέσω της Angels PR Music Promotion, έχουμε στείλει το album σε δισκογραφικές εταιρείες ανά τον κόσμο. Εύχομαι ότι σύντομα μέσα στο 2020 θα το έχουμε στα χέρια μας!


Έχετε σχέδια για εμφανίσεις στο άμεσο μέλλον?


Alex: Έχουμε πολλές εμφανίσεις μέσα στο 2020 (σε μία περίπτωση θα ανοίξουμε ένα θρυλικό συγκρότημα, όμως δεν θέλω ακόμα να αποκαλύψω περισσότερα). Όταν θα έχουμε ακριβείς ημερομηνίες θα τις ανακοινώσουμε.


Ευχαριστούμε για τη συνέντευξη. Θέλεις να μοιραστείς κάτι άλλο μαζί μας;


Alex: Θέλω κι εγώ να σας ευχαριστήσω για τη συνέντευξη. Επίσης, σε όλα τα άτομα εκεί έξω, ευχαριστούμε για το feedback και την υποστήριξη. Να ευχαριστήσω, επίσης, και τα μέλη του συγκροτήματος (είναι τιμή μου που είναι μαζί μου) και, φυσικά, τον Βαγγέλη Γιάλαμα για την πολύτιμη βοήθειά του και την vocal coach μου, Ελένη Κωνσταντάκη. Θα τα πούμε το 2020!OFFICIAL LINKS

https://www.facebook.com/Aeons-In-Solitude-1756758037889417/

https://www.youtube.com/channel/UC_X_20QjGSd2JuK7YGwrOqA

https://www.instagram.com/aeons_in_solitude/

© 2018 Aegis Rock | Metal Magazine

  • White YouTube Icon