Search

Εσείς πού θα πάτε?

Το τέλος της χρονιάς αλλά και το ξεκίνημα της βρίσκει το νησί μας γεμάτο με live και εμάς να μην ξέρουμε που να πρωτοπάμε. Φεστιβάλ, παρουσιάσεις δίσκων αλλά και συναυλίες κάνουν αυτές τις γιορτές πολύ ενδιαφέρουσες για εμάς και είμαι σίγουρος και για εσάς. Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να μαζέψω όλα τα event μέχρι και τις πρώτες μέρες της χρονιάς.

Ας τα πάρουμε λοιπόν με τη σειρά και ας προγραμματιστούμε παρέα, με την ελπίδα να καταφέρουμε να παρευρεθούμε σε όλα.

To Savino live όπως κάθε χρόνο ανακοίνωσε για την περίοδο των γιορτών μια σειρά από live από διαφορετικές μουσικές με ποικιλία και ποιότητα. Εμείς θα σταθούμε σε αυτά που είναι κοντά στο Aegis μουσικά αν και είμαι σίγουρος πως ο καθένας μπορεί να βρει διαφορετικά ενδιαφέροντα από το γεμάτο πρόγραμμα του Λαρνακιώτικου Stage.


20 Δεκεμβρίου λοιπόν δύο Κυπριακές μπάντες ιδιαίτερα αγαπημένες σε εμένα θα βρεθούν μαζί στη σκηνή του Σαβίνο. Abettor και Infected Syren αποκλείετε να σας απογοητεύσουν. Οι πόρτες ανοίγουν στις 10 η ώρα. Στις 22 Δεκεμβρίου για καθαρά ιστορικούς λόγους να αναφέρουμε μια σημαντική επανένωση ενός συγκροτήματος που άφησε το δικό της σημάδι σε προηγούμενες δεκαετίες. Μιλάμε για το συγκρότημα ‘’Αμνησία’’ που πολλοί από εμάς θυμόμαστε. Οι πόρτες του Savino εδώ θα ανοίξουν στις 10.30. Την ίδια ώρα θα ανοίξουν και για τους Speak in whispers στις 28 Δεκεμβρίου και στις 3 Ιανουαρίου για τους The Ladderman. Αυτή η σειρά από live θα κλείσει με τους Planet of Zeus στις 5 Ιανουαρίου, και είμαι σίγουρος πως δεν χρειάζονται συστάσεις. Οι πόρτες εδώ ανοίγουν στις 10 η ώρα και όσοι θέλετε να πάτε φροντίστε για τα εισιτήρια σας γιατί συνηθίζουν σε sold out.


22 Δεκεμβρίου στη Λευκωσία και στο Down Town live θα γίνει το Merry F***ing XMAS Live Metal Fest. 4 συγκροτήματα από τη Κύπρο θα μοιραστούν το Stage όπου οι πόρτες του Down Town θα ανοίξουν στις 20.00. Όσοι θέλετε λοιπόν μπορείτε να δείτε τους Mirror, Vomitile, CRASH 'N' BURN, και Tartarum.


Την ίδια μέρα για όσους θέλουν κάτι πιο εναλλακτικό σε ήχο οι Arcadian Child θα βρεθούν Sto Dromo, σε ένα live που θα αρχίσει στις 21.00.


Αμέσως μετά τα Χριστούγεννα στις 26 Δεκεμβρίου ένα live για μια παρουσίαση δίσκου που εγώ προσωπικά περιμένω εδώ και αρκετό καιρό. Οι Zivanished θα παρουσιάσουν το πρώτο τους δίσκο στο Down Town live. Ωρα έναρξης 20.00 και θα μοιραστούν τη σκηνή με τους Frozen Winds.


Στις 29 Δεκεμβρίου σε μία μέρα που τιμά τη μνήμη του Lemmy 4 bands μοιράζονται τη σκηνή στη Διαχρονική σε ένα live που θα αρχίσει στις 20.00. Receiver, Mortem Atra, Hardraw και Orgasmatrons. Αυτό το φεστιβάλ είναι θα είναι και η πρώτη παρουσίαση του album των Mortem Atra.


Μπαίνοντας στον Ιανουάριο στις 2 του πρώτου μήνα του χρόνου στο Down town θα βρεθούν οι Nightstalker για να ξεκινήσει καλά η χρονιά. Άλλο ένα live που αναμένετε με πολύ ενδιαφέρον. Το μεγάλο συγκρότημα από την Ελλάδα θα πλαισιώσουν οι Crash 'N' Burn και Stonus.


Στις 6 Δεκεμβρίου έρχεται το πολυαναμενόμενο live των θρυλικών Mayhem. Οι βασιλιάδες του Black Metal θα βρεθούν στη σκηνή του Down Town και αναμένετε να αφήσουν ιστορία. Ένα live που ακόμα και να μην είσαι οπαδός του είδους δεν μπορείς να χάσεις. Η βραδιά θα αρχίσει στις 19.00 και οι Mayhem θα μοιραστούν το stage με τους Temple of Evil και Godblood.


Για το τέλος 18 Ιανουαρίου έρχονται οι Gang μαζί με τους δικούς μας RustX, στη Διαχρονική μουσική σκηνή για να κλείσουν αυτές στις μέρες. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20.00.


Αυτά εντοπίσαμε και σας προτείνουμε για την περίοδο των γιορτών. Ελπίζω να μην άφησα κάτι πίσω αλλά και να έγινε απολογούμαι εκ των προτέρων!

© 2018 Aegis Rock | Metal Magazine

  • White YouTube Icon