Search

Εντυπώσεις από το Into the Limbo 2019

Updated: Jul 19, 2019

γράφει η Μαρία Κούβαρου (Mouv)


Σάββατο, 13 Ιουλίου και για κάποιους από εμάς ο προορισμός μπορούσε να είναι μόνο ένας. Το Into the Limbo, φυσικά.


Πλαισιωμένο από το καθιερωμένο ειδυλλιακό σκηνικό του εγκαταλελειμμένου χωριού Άγιος Σωζόμενος, όμως με τη σκηνή (πραγματική-υπερυψωμένη-και-ορατή-από-όλους σκηνή) τοποθετημένη σε διαφορετική πλευρά, το stoner psychedelic festival παρέμεινε πιστό στο ραντεβού του, φέρνοντας μας ένα καυτό line-up που ικανοποίησε κάθε προσδοκία.


Φτάνοντας στην τοποθεσία αρκετά νωρίς, είχα την ευκαιρία να προλάβω το event από την αρχή και να απολαύσω τις post-rock ορχηστρικές αναζητήσεις του Κυπριακού συγκροτήματος Monk FX, που κατέλαβε τη σκηνή γύρω στις 7:15μμ. Ένα σαρανταπεντάλεπτο πρόγραμμα γεμάτο μελωδικά ταξίδια, απαραίτητες επαναλήψεις και απαιτούμενες εκρήξεις που οδηγούν σε κάθαρση. Πέντε ικανότατοι μουσικοί που αγαπούν το «προϊόν» τους και το δείχνουν, και που σίγουρα ξέρουν καλά πώς να το μοιράζονται με το κοινό.


Λίγο μετά τις 8μ.μ., το τετραμελές συγκρότημα από τη Λευκωσία, Cactus Cult, παρέλαβε τη μουσική σκυτάλη για να μας χαρίσει το δικό του μερίδιο από stoner metal μουσική. Το παίξιμο και η γενικότερη τους στάση δεν πρόδωσαν ούτε και για μια στιγμή το γεγονός ότι οι Cactus Cult είναι μια σχετικά νέα τετράδα με μόνο μια πρότερη εμφάνιση στο βιογραφικό τους. Απεναντίας μάλιστα. Και σίγουρα έκαναν μια εξαιρετική δουλειά στο να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα, ετοιμάζοντας μας κατάλληλα για την προσγείωση των...


Cowboys & Aliens. Τι να πει κανείς για τους C&As. Προσγειώθηκαν, ή, μάλλον, προσ-σκηνώθηκαν και μας σέρβιραν μια γερή δόση από το δικό τους hard rock-stoner μίγμα, ακριβώς τη στιγμή που το κοινό ήταν έτοιμο να τα πάρει όλα και να τα δώσει όλα σε αντάλλαγμα. Η δική τους ήταν μια εκρηκτική εμφάνιση που την τροφοδότησε η άρτια μουσική και οι μικρές δόσεις χιούμορ εκ Βελγίου ορμώμενες και εν σύμπαντος βαπτιζόμενες. Πέραν των δικών τους θερμών βαριο-ριφιστικών μουσικών ταξιδιών, οι C&A έπαιξαν, επίσης, για μας το “Gardenia” των Kyuss. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό συγκρότημα που θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να δω ξανά.

Σύντομα, έφτασε η στιγμή των Stoned Jesus. Ένα μη αναμενόμενο πεντάλεπτο που έμοιαζε με sound check προηγήθηκε της προφανώς πολυαναμενόμενης τους εμφάνισης, όμως οι πρώτες τους νότες κατάφεραν να εξομαλύνουν κάθε αμηχανία που δημιουργήθηκε. Ανάμεσα σε μια σπασμένη χορδή και μια πολύ σύντομη διακοπή ρεύματος, οι Ουκρανοί stoners έπαιξαν κομμάτια και από τα τέσσερα albums τους, συμπεριλαμβανομένων και των πολύ δημοφιλών “Black Woods” και “I’m the Mountain”. Το δεύτερο δε, συνδέθηκε με ένα εξτραδάκι, που μας βρήκε απροετοίμαστους. Συγεκριμένα, με το ρεφραίν του τραγουδιού “Σάββατο” του Γιώργου Μαζωνάκη (!!), διακοσμημένο με την πρέπουσα stoner διάθεση και με μια ιδιαίτερη ουκρανική χροιά στην προφορά των ελληνικών στίχων. Ο κόσμος ήθελε κι άλλο, και πήρε κι άλλο από αυτή την εμφάνιση-φωτιά.


Tο psychedelic doom/post metal συγκρότημα από την Αθήνα, Automaton, ήταν αυτό που θα έκλεινε το festival. Δυστυχώς, λόγω προσωπικών θεμάτων αναγκάστηκα να χάσω τη δική τους εμφάνιση, όμως η “έρευνα” μου και μετέπειτα συνομιλίες με παρευρισκόμενους έδειξαν ξεκάθαρα ότι τους δόθηκε το τελευταίο slot για καλούς λόγους, με πρώτον και καλύτερο α είναι ο βαρύς, sludge, σχεδόν καταστροφικός (με την καλή έννοια εδώ) ήχος τους. Βασικά, κάθε σχόλιο για τους Automaton μου αποκάλυψε ότι ήταν μια εμφάνιση που κακώς δεν κατάφερα να δω, και το ίδιο ομολογούν και από δύο albums τους. Έτσι, τώρα, θα πρέπει να περιμένω να μας ξανάρθουνε ή να φροντίσω να δω κάποια εμφάνιση τους στην δική τους πόλη, αν ο συμπαντικός συγχρονισμός το επιτρέψει – psychedelic fan γαρ.


Συνολικά, αυτή τη φορά το Limbo ήταν ακόμα πιο οργανωμένο. Παρά τις δυσκολίες που προϋποθέτει η ίδια η τοποθεσία, η Undersound έκανε πάλι το θαύμα της, φροντίζοντας να τακτοποιήσει τα πάντα. Κυριολεκτικά. Τα πάντα ήταν στη θέση τους, τα πάντα λειτουργούσαν όπως έπρεπε, και τα πάντα επέτρεπαν την απερίσπαστη ικανοποίηση μας. Ικανοποίηση για όλα από ένα event για όλους... για τους λάτρεις της μουσικής και για τους μουσικούς, για τους ξυπόλητους και για αυτούς χορεύουν με τη φωτιά, για τους supermans και τα style icons και, κυρίως, για τους ταξιδευτές και τους ονειροπώλους.

#music #psychedelic #stoner #festival #cyprusevents #review #intothelimbo #undersound #aegis #aegisrockandmetal #magazine #cyprus

© 2018 Aegis Rock | Metal Magazine

  • White YouTube Icon